O echipă de cercetători britanici a descoperit că desfăşurarea unei activităţi fizice reduce micşorarea cerebrală la persoanele de peste 70 de ani. În schimb, activităţile cu caracter social şi cititul nu au efecte vizibile.
În cadrul studiului au fost puse sub observaţie circa 700 de persoane timp de trei ani. Psihologii şi experţii în neuro-imagistică ţineau sub observaţie şi analizau îndeosebi micşorarea creierului, materiile albă şi cenuşie. Rezultatele arată că s-a observat acest fenomen mai redus şi că aveau mai multă materie cenuşie decât ceilalţi, vârstnicii care făceau regulat mişcare. Materia lor albă, responsabilă de transmiterea mesajelor în creier, a avut mai puţine leziuni.
Totodată au fost observate şi persoanele care participau la activităţi sociale sau care citeau mult, însă acestea nu au avut o stare de sănătate cerebrală statistic mai bună decât media.
Acest lucru sugerează faptul ca sportul constituie un mijloc mai bun de prevenire a îmbătrânirii cerebrale decât activităţile considerate intelectuale.
Nu este un secret că micşorarea cerebrală duce la tulburări de memorie şi gândire, de aceea trebuie încurajată activitatea fizică, chiar şi o scurtă plimbare zilnic.
-
Articole recente
- Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, constituţională
- Guvernul vrea să amâne cu o lună majorarea salariului minim
- Obiecția de neconstituționalitate referitoare la legea privind restituirea imobilelor preluate abuziv, respinsă
- Transferul tezaurului românesc la Moscova este atestat de documente autentice
- Dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă
- Peste 9000 de hectare de păduri vor fi securizate
- AMRCR solicită publicarea comunicărilor CE privind riscul de sancţionare pe Legea 150/2016
- Exercitarea tutelei administrative de către prefect
- Analizarea sesizării CCR pe legea care interzice unui condamnat penal să fie în Guvern
- Operațiune pentru prevenirea și combaterea atacurilor informatice
Arhive
Categorii
Legaturi utile
Unelte