Sportul, un mijloc mai bun de prevenire a îmbătrânirii cerebrale

O echipă de cercetători britanici a descoperit că desfăşurarea unei activităţi fizice reduce micşorarea cerebrală la persoanele de peste 70 de ani.  În schimb, activităţile cu caracter social şi cititul nu au efecte vizibile.
În cadrul studiului au fost puse sub observaţie circa 700 de persoane timp de trei ani. Psihologii şi experţii în neuro-imagistică ţineau sub observaţie şi analizau îndeosebi micşorarea creierului, materiile albă şi cenuşie. Rezultatele arată că s-a observat acest fenomen mai redus şi că aveau mai multă materie cenuşie decât ceilalţi, vârstnicii care făceau regulat mişcare. Materia lor albă, responsabilă de transmiterea mesajelor în creier, a avut mai puţine leziuni. 
Totodată au fost observate şi persoanele care participau la activităţi sociale sau care citeau mult, însă acestea nu au avut o stare de sănătate cerebrală statistic mai bună decât media.
Acest lucru sugerează faptul ca sportul constituie un mijloc mai bun de prevenire a îmbătrânirii cerebrale decât activităţile considerate intelectuale.
Nu este un secret că micşorarea cerebrală duce la tulburări de memorie şi gândire, de aceea trebuie încurajată activitatea fizică, chiar şi o scurtă plimbare zilnic.

Acest articol a fost publicat în Sanatate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s