Sancţiuni aspre pentru distribuitorii de medicamente

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a informat că producătorii şi distribuitorii de medicamente sunt expuşi la sancţiuni aspre dacă retrag sau stopează de la realizare un medicament fără să anunţe statul cu câteva luni înainte.
Raed Arafat a afirmat că prezenta legislaţie conţine obligaţia notificării, dar, în cazul încălcărilor acestor obligaţii, nu există sancţiuni.
Subsecretarul a mai subliniat că dificultăţile rezultate în urma asigurării spitalelor cu medicamente provin şi din faptul că instituţiile spitaliceşti achiziţionează un volum mic de produse farmaceutice, iar distribuitorii nu participă la licitaţie. Această problemă ar putea fi înlăturată prin centralizarea acestor achiziţii şi organizarea unei licitaţii naţionale, pe o perioadă de doi ani, acţiune care ar stimula interesul distribuitorilor.
„În loc ca fiecare spital să achiziţioneze o cantitate mică de medicamente ce nu reprezintă un interes comercial pentru cei care le vând, să le strângem şi să facem o singură licitaţie, naţională, pe doi ani, ca să fie o cantitate care să atragă totuşi interesul de participare din partea celor care le comercializează”, a afirmat Raed Arafat.
De asemenea, subsecretarul a subliniat că, la moment, o comisie controlează medicamentele care nu sunt distribuite pe piaţă chiar dacă există autorizaţie de comercializare.

Acest articol a fost publicat în Economie, Sanatate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s