Programul „Prima casă” va continua şi în 2013

Miercuri, 23 octombrie, Victor Ponta a declarat că programul „Prima casă” este unul bun, şi ca acesta ar putea fi continuat şi în 2013.
„Nu ştiu când urmează ‘Prima casă V’. Ştiu doar că am susţinut şi în acest an programul, că a fost un program bun, iar modificările adoptate de Ministerul Finanţelor sunt în ideea continuării programului. Dacă putem, în 2013, o să încercăm să-l continuăm”, a afirmat Victor Ponta.
Prin urmare, în programul ”Prima Casă 4” băncile pot acorda credite cu dobânzi care să se încadreze în anumite limite, EURIBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 4% pe an pentru creditele în euro şi ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% pe an pentru creditele în lei, cu înştiinţarea prealabilă a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ şi a Ministerului Finanţelor Publice.
De creditul Prima Casă 4 poate beneficia orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă.
Astfel, băncile comerciale care nu aveau oferte de creditare în lei în programul „Prima Casă 4” vor putea introduce şi astfel de oferte, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, miercuri, 23 octombrie.

Acest articol a fost publicat în Economie, Locuinte - imobiliare și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s