Când intervine momentul exigibilității TVA?

Regulile pentru identificarea timpului de intervenție a exigibilității TVA pentru facturile emise de persoanele impozabile înainte de ieșirea din sistemul TVA la încasare sunt următoarele:
1. Se continuă aplicarea sistemului, respectiv exigibilitatea taxei intervine la data încasării facturii dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Aceasta se aplică în cazul facturilor emise pentru contravaloarea totală a livrării de bunuri/prestării de servicii înainte de data ieșirii din sistemul de TVA la încasare, indiferent dacă acestea sunt sau nu încasate, pentru care faptul generator de taxă (de regulă data livrării/data prestării) intervine după ieșirea din sistemul TVA la încasare.
2. Exigibilitatea taxei intervine la data încasării facturii dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii doar pentru taxa aferentă contravalorii parțiale a livrărilor/prestărilor facturate înainte de ieșirea din sistem a persoanei impozabile. Aceasta se referă în cazul facturilor emise pentru contravaloarea parțială a livrării de bunuri/prestării de servicii înainte de data ieșirii din sistemul de TVA la încasare, pentru care faptul generator de taxă (data livrării/data prestării) intervine după data ieșirii persoanei impozabile din sistemul TVA la încasare.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s