Modificări privind efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară

A fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 704 din 15 octombrie 2012, Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1026/2012 pentru aprobarea Actului adiţional nr. 2 la Protocolul de colaborare nr. 429.312/1.404/2010 încheiat între Agenția Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliară, în aplicarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 309/2010.
Actul normativ modifică Protocolul de colaborare dintre Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România cu privire la modul de realizare a operaţiunilor de publicitate imobiliară.
Prin urmare, ANCPI va putea elibera la cererea notarilor publici extrase sau, după caz, copii ale cărţilor funciare ori certificate de sarcini. Cererea, certificatele, extrasele şi copiile se pot transmite între notarul public şi birourile de cadastru şi publicitate imobiliară prin fax, e-mail, on-line sau prin altă modalitate de comunicare care oferă garanţie de primire.
În actul normativ a fost introdus un nou capitol intitulat “Procedura comunicării on-line a actelor între notarii publici şi oficiile teritoriale”, în care sunt reglementate în detaliu etapele înregistrării on-line a cererilor, prin acces la modulul «Registrul General de Intrare» al sistemului informatic.
Până la 31 decembrie 2012, ANCPI va oferi mijloacele tehnice pentru acordarea accesului permanent al notarilor publici, gratuit, la consultarea cărţilor funciare în format electronic. În cazul în care cărţile funciare solicitate sunt disponibile numai în format hârtie, acestea vor fi convertite în vederea prestării serviciului cerut.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s