Educaţia rutieră a ţăranilor prin implicarea preoţilor şi primarilor

Direcţia Poliţiei Rutiere urmăreşte print-un proiect aflat în lucru  să implice preoţii şi primarii de la sat în programele de educaţie rutieră a pietonilor.
Aceasta urmează să contacteze preoţii şi primarii din spaţiile rurale, pentru ca aceştia să se implice în programele de educaţie pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Incidentele rutiere din afara localităţilor au de cele mai multe ori consecinţe extrem de grave, de aceea preoţii urmează să fie incluşi în activitatea de educaţie rutieră prin discursuri ţinute la slujbele duminicale, la adunările populare, ori cu alte ocazii.
În mediul rural, unde gradul de instruire al locuitorilor este redus, educaţia rutieră în rândul adulţilor este dificilă. Astfel, reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Rutiere intenţionează să-şi transmită programele preventive cu ajutorul preoţilor şi al primarilor, deoarece ei sunt persoanele influente din comunitate, în care oamenii de la ţară se încred.
Comisarul – şef Lucian Diniţă declara, într-o conferinţă de presă, referitor la tragediile rutiere cu implicarea pietonilor produse în afara oraşelor, că multe dintre accidente au drept cauză inconştienţa pietonilor. În plus, 5,5 % din numărul total al pietonilor accidentaţi erau în stare de ebrietate, unii dintre ei având în sânge o alcoolemie de până la trei la mie, procentaj aproape de pragul comei alcoolice.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Transporturi și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s