Agențiile de turism din România – rămân fără asiguratori

Legea impune minimalizarea numărului de asiguratori ce perfectează poliţele de asigurare necesare agenţiilor de turism. Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) a evidenţiat faptul că în septembrie 2011 aşa tip de poliţe erau oferite de 5 asiguratori, număr care s-a redus la o singură companie în anul curent.
Un comunicat al FPTS arată: „Cu un singur jucător pe piaţă, condițiile eliberării unei poliţe pentru agenţiile de turism s-au modificat drastic. O companie nouă din turism întâmpină obstacolul aproape imposibil de depăşit: asigurarea obligatorie în caz de insolvenţă. Se cere depunerea a mai multe documente decât la înfiinţarea firmei sau decât la dosarul pentru deschiderea unei agenţii”.
Pentru ca o agenţie de turism să activeze, pe lângă o listă de documente importante, este necesar ca aceasta să fie asigurată în caz de insolvenţă. Fiind obligatorie, conform legislaţiei,  această asigurare protejează turistul în caz de insolvenţă a agenției, oferindu-i
posibilitatea de a recupera parțial sau total sumele achitate și permite repatrierea acestuia.
Membrii FPTS au întrebat de ce există legi care obligă anumite documente, dacă obținerea lor este imposibilă. Cel mai greu le va fi agenţiilor mici care nu vor mai putea să îşi achiziţioneze astfel de asigurări, expunerea turiştilor la riscuri devenind majoră.
O problemă gravă ar putea fi  orice control din partea MDRT pe aceasta tema, care poate duce la retragerea licenţei pentru un procent îngrijorător de agenţii de turism.

Acest articol a fost publicat în Turism și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s