Înregistrări de 2.000 de dosare referitoare la desfăşurarea referendumului şi alegerilor locale

În anul 2012 au fost înregistrate la unităţile de parchet 2.052 dosare referitoare la desfăşurarea alegerilor locale şi 632 dosare cu privire la desfăşurarea referendumului din 2012, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Conform unui comunicat al Parchetului General, privitor la alegerile desfăşurate în perioada 2008-2009 (locale, parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale şi referendum) au fost consemnate 7.956 cauze penale, din care 56 cauze au fost rezolvate prin rechizitoriu, dispunându-se trimiterea în judecată a 66 inculpaţi, faţă de 56 din aceştia pronunţându-se hotărâri de condamnare definitive.
Totodată, în 6.531 dosare s-au adoptat de către procurori procedee de netrimitere în judecată, rămânând în curs de soluţionare un număr de 187 dosare.
Cu privire la dosarele referitoare la desfăşurarea alegerilor locale, parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare şi referendumului din perioada anilor 2008 – 2009, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost consemnate 76 de cauze, din care au fost rezolvate 59 prin netrimitere în judecată.

Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s