Numărul reţetelor emise online de către medici este sub 6%

Din cauza defecţiunilor sistemului informatic numărul reţetelor emise online de către medici este sub 6%.
Sandra Alexiu, medic de familie în comuna Jilava de lângă Bucureşti, recunoaşte că a prescris până acum doar două reţete electronice „de probă”.
A renunţat rapid când s-a convins cât de greu merge sistemul. „Fie nu funcţionează softul pentru reţeta electronică şi nu mi se recunoaşte semnătura digitală, fie nu merge SIUI- ul şi îmi dă eroare de conexiune. Se mai întâmplă să nu meargă Internetul şi atenţie, eu am două tipuri de conexiuni, deci nu sunt chiar descoperită. Nu mai spun de câte ori cade curentul în mediul rural. În douăzeci de minute, adică timpul alocat pentru o consultaţie, pur şi simplu nu ai cum să scrii o reţetă electronică”, atrage atenţia doctorul Alexiu.
Reţeta virtuală este un fişier de tip pdf pe care medicii îl completează cu denumirile medicamentelor. În partea dreaptă sus este inscripţionat un cod de bare 2D, care e scanat apoi de farmacist. Pe o reţetă, medicul poate prescrie maximum 7 medicamente. Avantajul este că dacă nu găsiţi toate medicamentele de care aveţi nevoie într-o singură farmacie, le puteţi ridica din mai multe locuri, lucru imposibil cu reţeta clasică.
În schimb, problemele care existau în farmacii s-au rezolvat, majoritatea unităţilor au cititoare de carduri, ceea ce rezolvă problema de compatibilitate dintre softurile farmaciilor şi softul CNAS.
Reţeta electronică pentru prescrierea medicamentelor a fost introdusă în data de 2 iulie.

Acest articol a fost publicat în Sanatate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s