A doua sesiune a Programului Rabla 2012

Dacă în prima sesiune a Programului Rabla au fost achiziţionate 8.006 maşini, dintre care 3.661 produse în România, fiind casate aproximativ 26.000 de autoturisme vechi, în sesiunea a doua a Programului, ce a început de pe 8 august pentru persoanele fizice, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 57 milioane lei care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Prima de casare este tot de 3.800 lei, şi se acordă persoanelor care nu au participat până acum la Program şi care au un autoturism mai vechi de zece ani, în stare de funcţionare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou putând fi utilizate cel mult trei tichete valorice.
Pesoanele fizice ce vor să intre în program trebuie să prezinte, odată cu autovehiculul ce urmează a fi casat, şi următoarele documente:
a) actul care îi atestă identitatea, precum şi domiciliul sau reşedinţa în România, eliberat de către autorităţile române, în termen de valabilitate, în original şi copie;
b) certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat, în original şi în copie legalizată;
c) cartea de identitate a autovehiculului uzat, dacă aceasta există, în original şi în copie legalizată;
d) actul doveditor eliberat de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent teritorial, în original, pentru cazul în care din certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului uzat, dacă aceasta există, nu rezultă anul fabricaţiei, anul primei înmatriculări în România şi/sau categoria autovehiculului uzat;
e) certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, eliberat de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa proprietarul şi este înregistrat fiscal autovehiculul uzat, în original.
Reamintim că sesiunea Programului Rabla pentru persoanele juridice este în derulare, etapa de depunere a dosarelor luând startul pe 23 aprilie şi urmând a se încheia pe 31 august.

Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Economie, Transporturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s