Bursa, în scădere cu 0,22%

La deschiderea şedinţei, în linie cu pieţele europene şi pe o lichiditate de numai 440.000 de lei, Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,22%, fiind tranzacţionate acţiuni emise doar 25 din cele 81 de companii listate pe primele 3 categorii şi la secţiunea „Internaţionale”.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor 5 SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în stagnare şi după primele 30 minute de tranzacţionare.
Totodată, indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, cobora cu 0,28%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic arătau indicele BET-NG cu 0,17%.
Şi indicele extins al Bursei (BET-XT) ce reprezintă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,11%.
Vineri, la ora 10:30, noul indice al BVB, BET-BK, era unicul ce indica o creştere de 0,34%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).
Lichiditatea de pe segmentul de acţiuni indica o valoare de 440.000 lei, acţiunile Oltchim (OLT) fiind cele mai lichide cu un rulaj de 148.000 lei. Cel mai recent transfer s-a perfectat la un preţ de 0,77 lei, în creştere cu 10% faţă de referinţă.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s