Consultări româno-italiene în domeniul afacerilor europene

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, secretarul de stat pentru afaceri europene Luminiţa Odobescu a avut pe 28 mai 2012, la Roma, consultări cu omologul italian, Marta Dassù, secretar de stat pentru afaceri europene din MAE italian.  Înscriindu-se în cadrul dialogului periodic bilateral, având ca obiectiv schimbul aprofundat de opinii şi coordonarea poziţiilor pe teme de actualitate ale agendei europene, subiectele discuţiei au fost stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, aderarea României la spaţiul Schengen, Mecanismul de Cooperare şi Verificare,  agenda europeană de creştere, viitoarea perspectivă financiară a UE şi extinderea Uniunii, cu accent pe  Balcanii de Vest.
Au fost discutate şi iniţiativele de susţinere a creşterii economice la nivel european, în pregătirea Consiliului European din iunie 2012, şi stadiul negocierilor privind viitorul buget al Uniunii, fiind evidenţiată convergenţa de poziţii cu privire la procesul de extindere al Uniunii, cu accent pe Balcanii de Vest şi Turcia. Referitor la aderarea României la spaţiul Schengen, partea italiană a reconfirmat susţinerea sa pentru o decizie pozitivă la Consiliul JAI din septembrie 2012.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Diverse, International și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s