Majorări cu circa 20% la înmatriculările de maşini noi

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasa­gerilor s-au majorat în trimestrul I cu 19,7% în comparaţie cu perioada similară din 2011, iar înma­triculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 38%.
Prin urmare, prima categorie include 50.845 de vehicule (din care 49.532 autoturisme), iar cea de-a doua 17.783. Datele au fost anunţate de Direcţia Regim Per­mise de Condu­cere şi Înma­triculări Vehi­cule din cadrul Minis­terului Admi­nis­traţiei şi Internelor. Înmatri­cu­lările noi se referă la vehicule noi fabricate în ţară sau în alte state şi vehicule de ocazie importate, inclusiv maşini vândute în leasing, înmatriculate.
„În trimestrul I 2012 faţă de trimestrul I 2011 la cate­goria autoturisme s-a înregistrat o majorare cu 20,3% şi respectiv cu 11,3% la categoria autobuze şi microbuze. La categoria mopede şi motociclete s-a înregistrat o scădere cu 7,1% faţă de trimestrul I 2011”, precizează INS.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Economie, Taxe si impozite, Transporturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s