FMI va acorda Ungariei un împrumut de 15 miliarde de euro

Secretarul de stat Mihaly Varga, a declarat că guvernul Ungariei plănuiesc să semneze un acord de precauţie pe 3 ani, în valoare de circa 15 miliarde de euro, cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, pentru stabilizarea economiei.
‘Ar trebui să încheiem un acord de precauţie pe 3 ani, care va fi în valoare de circa 15 miliarde de euro. Am dedus asta din aşteptările pieţelor, dar consider că punând în balanţă toate aspectele vom ajunge la un astfel de acord’, a subliniat oficialul maghiar.
La 25 aprilie 2012, Comisia Europeană s-a declarat pregătită să înceapă negocierile cu Budapesta pentru acordarea unui împrumut, în urma asigurărilor oferite de guvernul condus de Viktor Orban că independenţa Băncii Centrale (MNB) va fi garantată. Tot atunci, FMI şi-a anunţat disponibilitatea de a relua dialogul cu Budapesta, în perspectiva unui nou program de asistenţă.
În  anul 2008, Ungaria a evitat intrarea în incapacitate de plată graţie unei linii de credit de 20 miliarde de euro de la Banca Mondială, FMI şi Uniunea Europeană.

Acest articol a fost publicat în Economie, International și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s