Nemulţumiţi că li se reţin din pensii contribuţiile la sănătate

Au fost depuse 8.000 de plângeri pe contencios administrativ la secţia de litigii de muncă a Tribunalului Argeş. Pensionarii cer anularea OUG nr. 107/2010 în baza căreia celor care au pensii mai mari de 740 de lei li se reţine cota pentru asigurări sociale de sănătate. Depunerea plângerilor a început de luni, continuă şi miercuri. Oamenii care stau la coadă la registratură cer anularea deciziei şi reprimirea banilor opriţi „pe nedrept şi ilegal”.
Potrivit OUG nr. 107/2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuţii de sănătate. În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5 la sută, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.
Magistraţii Tribunalului Argeş au mai soluţionat în ultima perioadă câteva astfel de plângeri, ei stabilind că decizia Guvernului este legală, iar la recurs, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au infirmat decizia iniţială, dispunând că trebuie impozitată doar suma diferenţă între 740 de lei şi cuantumul total al pensiei.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s