Chiriile la două camere au scăzut la cel mai mic nivel

Luna martie a redus chiria cerută de proprietarii apartamentelor cu două camere din Bucureşti la cel mai scăzut nivel din 2007 şi până în prezent. Chiriile garsonierelor au stagnat, iar cele pentru unităţi cu trei şi patru camere au crescut uşor.
De la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat doar ușoare nuanțe de creștere sau de scădere în cazul garsonierelor, chiria medie de strigare fiind în jurul valorii de 230 euro. Diferența pe un interval de 12 luni este infimă, de doar -2 euro, echivalentul a aproximativ 1%.
Astfel chiriile la apartamentele cu două camere au scăzut la o medie de 315 euro/lună, atingând astfel un nou prag minim. Un nivel similar s-a mai înregistrat în luna august 2011, perioada concediilor fiind atunci o explicație pentru această scădere. Comparativ cu luna martie a anului trecut, scăderea este de 5%.
Oferta la apartamentele cu două camere, primele în clasament, a trecut de pragul de 850 unități, ajungând la 874 de apartamente scoase la închiriat de proprietari. Acestea sunt urmate de garsoniere, cu 791 de unități noi scoase pe piață în martie. Creșteri în ceea ce privește oferta s-au înregistrat și pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cu 38% mai multe unități fiind scoase pe piață față de luna februarie a acestui an, ajungând la un stoc de 418 apartamente. Clasamentul este completat de apartamentele cu patru camere, care se apropie de pragul de 100 unități, 95 de noi oferte apărând pe piață în martie, în creștere cu 50% față de luna anterioară.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s