Un nou amendament la acordul referitor la taxarea conturilor secrete

Germania şi Elveţia au semnat un amendament la acordul referitor la taxarea conturilor secrete deţinute de germani în băncile elveţiene, înăsprind prevederile pentru evazionişti, însă opoziţia germană vrea în continuare să blocheze înţelegerea, apreciind-o prea permisivă. Amendamentul a fost introdus tocmai pentru a obţine susţinerea acordului de către landurile germane dominate de opoziţie şi aprobarea în Parlament.
Ministerul german de Finanţe a anunţat că cele 2 ţări au convenit creşterea taxei retroactive asupra fondurilor cetăţenilor germani ascunse în conturi din Elveţia de la 19-34% la 21-41%. Cele 2 părţi au stabilit şi impunerea unei taxe de 50% în cazul celor care moştenesc conturi bancare în Elveţia şi nu vor să le declare.
Versiunea modificată a acordului dă dreptul autorităţilor germane să înainteze 1.300 de cereri Elveţiei pentru investigaţii în cazuri de evaziune fiscală, faţă de aproape 1.000 în înţelegerea iniţială. În plus, termenul de la care germanii trebuie să anunţe autorităţile elveţiene că-şi scot banii din ţară a fost mutat de pe 31 martie anul următor la 1 ianuarie, pentru a limita un exod către alte paradisuri fiscale.
Germania a redeschis negocierile cu Elveţia asupra acordului semnat în septembrie, după ce principalul partid de opoziţie, SPD, a anunţat că îl va bloca în Camera superioară a Parlamentului german, unde coaliţia cancelarului Angela Merkel nu are majoritate. SPD a precizat că va vota împotriva acordului revizuit când acesta va intra în discuţia Camerei superioare. Acordul va fi discutat probabil în Camera superioară a Legislativului după pauza de vară.
Germanii deţin aproximativ 150 de miliarde de franci elveţieni (125 miliarde de euro) în bănci din Elveţia.

 

Acest articol a fost publicat în International și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s