PSD ar putea obține majoritatea în Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că opoziţia ar putea prelua majoritatea la Senat, totul depinzând de independentul Mircea Geoană. Sârbu consideră, de asemenea, că dacă majoritatea va reveni opoziţiei, protestul parlamentar al USL s-ar putea încheia.
„Cel puţin la Senat, pentru că am putea parcurge setul de legi deja discutat la Comisii şi noi putem ajusta legile aşa cum ne-am dorit, având majoritate, dar deocamdată n-o avem”, a explicat senatorul PSD. În opinia lui Ilie Sârbu, „majoritatea aceasta va depinde de domnul senator Mircea Geoană, pentru că puterea are 66, opoziţia 66 şi un independent, care e domnul Geoană şi care până acum a votat alături de opoziţie”.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că  USL va avea la Senat un vot în plus faţă de coaliţia aflată la guvernare, caz în care este posibil ca senatorii Uniunii să meargă la vot pentru a respinge anumite legi.
„La Senat, de două luni de zile nu a fost niciodată cvorum. Dacă ne luăm după calculul actual al hârtiei, avem majoritate. Domnul Geoană nu a votat nici cu cei de la putere, nici cu cei din opoziţie, iar faimosul senator Urban e vopsit – zice că e independent, dar ei îl numără la ei. Dacă ne luăm după cifrele oficiale, de când va face trecerea la USL senatorul de Caraş-Severin, vom avea un vot în plus. Nu vă ascund că mai sunt şi alţi senatori care ni se vor alătura”, a spus Ponta. El a adăugat că în mod cert senatorii USL vor fi prezenţi la toate legile legate de MCV.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s