Agresorului i se interzice revenirea în locuinţa familiei

Senatul a adoptat tacit,  o iniţiativă legislativă care prevede posibilitatea ca instanţa de judecată să dispună, la cererea victimei, măsura interzicerii de a reveni în locuinţa familiei pentru agresor, pentru o perioadă de maximum 6 luni, chiar dacă acesta este unicul proprietar al locuinţei.
Propunerea legislativă privind modificarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie îi are ca iniţiatori pe deputaţii PDL Raluca Turcan şi Daniel Buda.
Potrivit proiectului, instanţa de judecată ar urma să poată dispune această măsură la cererea victimei, a oricărei persoane sau din oficiu, ori de câte ori există probe sau indicii temeinice că un membru de familie a săvârşit un act de violenţă cauzator de suferinţe fizice sau psihice asupra unui alt membru.
Iniţiatorii prevăd că, în acest caz, victima va avea obligaţia, în perioada respectivă, de a efectua cheltuielile necesare întreţinerii locuinţei.
În expunerea de motive, iniţiatorii arată că în afara posibilităţii sancţionării penale a agresorului este necesară o asemenea prevedere care să creeze premisele pentru victimele violenţei domestice de a putea depăşi eventualele traume fizice produse asupra lor, precum şi de a avea răgaz pentru a-şi putea găsi o locuinţă în acelaşi timp, în situaţia în care nu sunt proprietari sau coproprietari ai locuinţei.
Propunerea legislativă urmează să fie dezbătură de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s