Salariul mediu lunar în lume

Românii sunt mai prost plătiţi decât locitorii din Botswana. Potrivit unui top, salariul mediu din România este de 954 de dolari, mai mic decât este în Botswana sau în Jamaica.
Românii se află pe locul 47 în acest top şi sunt întrecuţi, printre alţii, de angajaţii din Serbia – 1.058 dolari/lună, Chile- 1021 dolari/lună, Botswana, unde câştigul mediu lunar este de 996 de dolari. Câştigul mediu lunar este mai mare chiar şi în Malaesia, respectiv de 961 de dolari. Şi locuitorii din Jamaica sau Belarus câştigă mai mult ca românii. În schimb, bulgarii au un salariu mai mic, de 750 de dolari pe lună.
Salariul mediu la nivel global este de 1.480 de dolari. Printre ţările cu cele mai mari câştiguri medii lunare sunt Luxemburg cu 4.089 de dolari, Norvegia cu 3.678 de dolari şi Austria cu 3.437 de dolari pe lună. Cel mai prost plătiţi sunt angajaţii din India, Filipine şi Pakistan.

Acest articol a fost publicat în Economie, International și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s