Şomajul a ajuns la 7,7%

Rata şomajului în ultimul trimestru a anului trecut a fost în creştere faţă de trimestrul anterior, dar şi faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, ajungând la 7,7 la sută, iar rata de ocupare la 57,9 la sută. Potrivit INS, în trimestrul IV din 2011, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 57,9 la sută iar rata şomajului, calculată conform definiţiei internaţionale a Biroului Internaţional al Muncii, a fost de 7,7 la sută. Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 1,2 puncte procentuale (8,2 la sută pentru bărbaţi faţă de 7 la sută pentru femei), iar pe medii rezidenţiale, de 3,3 puncte procentuale. Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (25,4 la sută) în rândul tinerilor.
În trimestrul IV al anului anului trecut, populaţia activă a României era de 9.793.000 persoane, din care, 9.042.000 erau ocupate şi 751.000 erau şomeri.

Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s