Arhitectura viitorului

Conceptul german IBA vine de la „Internationale Bauausstellung” – expoziţia internaţională de clădiri. Spaţiul de expunere  IBA_Hamburg iniţiat în 2007, situat pe insulele Elba din Hamburg, nu este doar un loc de expunere a construcţiilor futuriste,  ci este încadrat unui plan de cercetare şi dezvoltare întins pe  şapte ani – proiect ce vizează diminuarea emisiilor de CO2 în contextul dezvoltării urbane semnificative. IBA_Dock IBA_Dock iniţiat în 2009 se bazează pe managementul energiei solare şi a  sistemelor care oferă cladirilor energie durabilă, precum şi răcire pe tot parcursul anului. Energia solară captată de colectoarele solare termice de pe acoperişul clădirilor alimentează o pompă electrică ce transformă apa extrasă direct din Elba în energie termică. Acest lucru oferă atât încălzire cât şi răcire pentru uzul de apă şi aer condiţionat din interior.
Se aşteaptă ca expoziţia să atingă punctul culminant în 2013, cu prezentarea rezultatelor proiectului, care ar putea oferi o perspectivă destul de realistă asupra felului în care vor arăta metropololele „verzi” ale viitorului.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Locuinte - imobiliare și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s