Investiţiile străine pe un trend descendent

În luna ianuarie 2012 a fost înregistrată o reducere extremă a investiţiilor străine directe (ISD) în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2011. Acestea au însumat doar 23 de milioane de euro, faţă de 376 milioane de euro înregistrate în ianuarie 2011.
Participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă evaluată au totalizat 130 de milioane de euro, iar creditele intra-grup au avut o valoare negativă de 107 milioane de euro net. Astfel investiţiile străine directe atrase de România înregistrează şi în acest an un trend descendent, după ce 2011 a reprezentat anul cu minimul investiţiilor din ultimii nouă ani, cu un volum de doar 1,9 miliarde de euro.
Investiţiile străine directe reprezintă un factor important pentru creşterea economică a ţării atât prin completarea capitalului intern destinat achiziţiei de active fixe, cât şi prin încurajarea investiţiilor autohtone.

Acest articol a fost publicat în Economie, International și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s