Statistica lucrărilor de construcţii

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în ianuarie, faţă de luna precedentă, cu 63,4% ca serie brută, însă ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,9%, a anunţat ieri Institutul Naţional de Statistică (INS). Lucrările de reparaţii capitale au avut o scădere de 79,9% – serie brută, cele de întreţinere şi reparaţii curente de 70,3%, iar lucrările de construcţii noi de 56,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: la clădirile rezidenţiale (-74,4%), la construcţiile inginereşti (-62,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-57,2%).
Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011, a înregistrat o creştere cu 1,9%.
Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 6,8%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 23,8%, respectiv cu 21%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+11,7%) şi la construcţiile inginereşti (+3,6%). La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 29,2%.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,9%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 64,9%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale au avut loc scăderi cu 37,7 %, respectiv cu 31%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 31,6%, respectiv cu 19,5%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 24,1%.
Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2011 a crescut cu 14,2%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 67,8%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale au avut loc scăderi cu 33,8%, respectiv cu 28,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 40,6% şi la construcţiile inginereşti cu 18,3%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 22,4%.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s