Promulgarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie

Potrivit comunicatului MMFPS, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici salută promulgarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, considerând că odată cu acest act normativ a fost făcut un mare pas înainte în protejarea vieții de familie și a victimelor violenței domestice.

„Legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este rezultatul colaborării extrem de bune pe care parlamentari ai puterii și opoziției am avut-o în comisiile de specialitate. Este cea mai bună dovadă că atunci cand avem consens asupra priorităților și muncim împreună avem și rezultate foarte bune în beneficiul cetățenilor. Acest lucru este pentru mine un motiv în plus să reiau invitația adresată opoziției parlamentare de a colabora în grupurile de lucru ale ministerului, fiind convinsă că mai presus de culoarea politică contează expertiza și voința de a pune umărul la rezolvarea problemelor arzătoare pentru întreaga societate.

Vedem zilnic cazuri de violență asupra femeilor, cu grave consecințe asupra copiilor și comunităților din care fac parte. În fața acestui fenomen social grav, nu putem ramâne martori impasibili. Un pas important pentru stoparea violenței în familie a fost făcut prin promulgarea Legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie chiar astăzi, de Ziua Internațională a Femeii. Aceasta reprezintă un semn de respect față de cele care constituie majoritatea covărșitoare a victimelor violenței domestice.

La preluarea mandatului mi-am propus sa fiu și un ministru al familiei, nu doar al muncii și protecției sociale. Iar punerea în aplicare, cât mai rapid, a legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este acum, odată cu promulgarea ei, printre principalele mele priorități.”

Acest articol a fost publicat în Eveniment și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s