Preţurile la imobile în scădere

Potrivit Indicelui Anual al Proprietăţilor Rezidenţiale, preţurile proprietăţilor imobiliare din România au scăzut în medie cu 4,3% în 2011 faţă de 2010, într-un ritm ceva mai lent în comparaţie cu reducerea de -4,6% înregistrată între 2009 şi 2010.
Regiunile cu o scădere puternică a preţurilor faţă de 2010 sunt Bucureşti – Ilfov (-7,9%), precum şi regiunile Dunăre (-5,2%), Muntenia (-5,1%), Sud (-5%) şi Vest (-3,7%). Nivelul preţurilor pentru Moldova, Nord şi Centru, a rămas relativ stabil.
Doar două regiuni din România, Centru şi Dunăre, au înregistrat valori uşor în creştere în ultimele trei luni ale anului trecut, de la un trimestru la altul, de +1,1% şi, respectiv, de +0,4%.
Cea mai rapidă scădere trimestrială a preţurilor s-a înregistrat în Vest, urmată de Moldova, care pare să înregistreze o corectare puternică a performanţei pozitive înregistrată în restul anului.
La nivelul marilor oraşe, Brăila se află în fruntea performanţelor trimestriale, înregistrând o evoluţie anuală pozitivă în T4 2011. Brăila este urmată de Oradea. Galaţi şi Brăila sunt singurele oraşe mari unde a avut loc o creştere a preţurilor, atât la nivelul indicelui trimestrial, cât şi al celui anual.
Indicii celorlalte oraşe prezintă o contracţie moderată a preţurilor, majoritatea demonstrând o performanţă îmbunătăţită în ultimul trimestru comparativ cu trimestrul anterior.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s