Legislaţia muncii va fi predată în şcoli

Ministerul Educaţiei (MECTS), Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Inspecţia Muncii (IM) au semnat, miercuri, protocoale de colaborare pentru creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi pentru pregătirea tinerilor care urmează să intre pe piaţa muncii în domeniul legislaţiei muncii.
Mai multe instituţii cu atribuţii în domeniu au decis ca legislaţia muncii să fie introdusă în curricula şcolară ca obiect opţional.
Datele statistice arată că 64,5% dintre victimele accidentelor de muncă sunt tineri aflaţi în primii cinci ani de activitate, 20% dintre ei fiind în primul an de activitate. Alţi 29,1% au între unu şi trei ani de activitate.
Preşedintele ANOFM, Ecaterina Andronescu, a precizat că acest parteneriat a apărut dintr-o nevoie reală, menţionând că lipsa de informare şi de comunicare a dus la situaţia actuală, când un număr important de tineri nu au locuri de muncă.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Legislatia muncii și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s