Scăderea profitului la Electromagnetica

Anul trecut a fost pentru prima dată în ultimii şapte ani când Electromagnetica a raportat un profit în scădere, evoluţie explicată de companie prin reducerea puternică a marjelor din tradingului de energie, în condiţiile în care Hidroelectrica a tot majorat preţurile în ultima perioadă în timp ce consumatorii finali cu greu au acceptat majorări de tarife la electricitate în 2011.
Electromagnetica Bucureşti a încheiat anul trecut cu un profit net de 12,9 mil. lei, la jumătate faţă de câştigul raportat de companie cu un an în urmă, când s-a cifrat la 26,3 mil. lei.
Circa 80% din afacerile companiei provin din tradingul de energie. Compania deţine mai multe microhidrocentrale care produc energie regenerabilă, pe care Electromagnetica o adaugă la un coş din alte surse, nuclearo, hidro, etc şi le vinde la pachet către circa 200 de firme şi alţi consumatori finali.
În ultimii ani compania a investit circa 25 milioane de euro, respectiv aproape tot profitul înregistrat de companie, în producţia de energie regenerabilă prin modernizarea celor 10 microhidrocentralelor pe care le-a achiziţionat în anul 2006.
Acţiunile Electromagnetica au înregistrat în acest an un avans minim, de 2,6%, după ce anul trecut s-au corectat cu 21,2%.

Acest articol a fost publicat în Economie, Industrie, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s