Ţările afectate de site-ul lansat de PVV trebuie sa înştiinţeze CEDO

Ţările care au fost afectate de site-ul discriminator lansat de Partidul Olandez al Libertăţii (PVV), printre care România şi Bulgaria, trebuie să înştiinţeze instanţa olandeză sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în această privinţă, în contextul în care fiecare stat membru al UE trebuie să respecte legislaţia comunitară.
Afirmaţia a fost făcută de Matthew Newman, purtătorul de cuvânt al vicepreşedintelui CE Viviane Reding, care a mai adăugat că, deşi Bruxellesul urmăreşte situaţia, Comisia Europeană nu a înregistrat o încălcare a dreptului comunitar şi nu poate începe o procedură de infringement.
Partidul olandez al Libertăţii a lansat de curând un site unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda. ”Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să ştim”, acesta este mesajul postat pe site-ul respectiv.

Acest articol a fost publicat în Diverse, International, IT si comunicatii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s