Liber la muncă temporară în SUA

Serviciul de Imigrări al Statelor Unite (USCIS) a anunţat că Departamentul Securității Interne şi Departamentul de Stat au inclus România pe lista celor 58 de ţări ai căror cetăţeni sunt eligibili să obţină locuri de muncă temporare în SUA  în domeniul agricol şi nu numai. Decizia este valabilă timp de un an de la data publicării în Federal Register, iar programele de intrare  pentru care se aplică sunt H-2A şi H-2B.
Printre țările de pe lista USCIS se mai numără Argentina, Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, Croatia, Estonia, Haiti, Honduras, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Japonia, dar şi Spania, Marea Britania sau Vanuatu.
Vizele pentru „muncitori calificaţi sezonieri (H2A si H2B)“ pot fi prelungite de două ori, până la o durată maximă de de trei ani şi cererile trebuie să fie însoţite de:
– o copie a formularului I-797 Notice of Approval;
– o scrisoare de la angajator, sau o scrisoare de confirmare de la angajator, ori ultimele taloane de salariu, în cazul prelungirii;
Viza H2B se poate transforma în orice alt tip de viză şi, pe timpul derulării ei, se poate începe procedura de obţinere a Green Card, cu condiţia ca angajatorul să ofere un loc de muncă de lunga durată. Posesorii acestei vize pot fi însoţiţi de familie, care pot solicita viza H4. Numărul maxim de vize H-2B eliberate anual ar fi de circa 66.000. Ar exista şi o listă cu meseriile pentru care se consideră sunt prea mulţi lucrători în SUA. Programul H2B SUA se adresează celor cu vârste între 21 şi 40 de ani iar durata maximă a acestui program ar fi de 10 luni. Viza H 2A are aceleaşi caracteristici cu viza H2B , doar că se rferă la locurile de muncă în agricultură.

Reclame
Acest articol a fost publicat în International și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s