Relații de parteneriat dintre România şi Bulgaria

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică de la Sofia, publicate joi, scimburile comerciale dintre România şi Bulgaria au crescut spectaculos în perioada ianuarie-noiembrie 2011.
Cu un total de circa 3,2 miliarde de euro, România devine una dintre cele trei ţări cu care Bulgaria a realizat schimburi comerciale de peste 3 miliarde euro în perioada ianuarie-noiembrie 2011, celelalte două ţări fiind Germania, cu un volum (exporturi + importuri) de circa 4,5 miliarde de euro, şi Italia, cu 3,05 miliarde de euro.
Bulgaria a exportat în România, în primele 11 luni ale anului trecut, bunuri şi servicii în valoare de circa 1,75 miliarde de euro, ceea ce este cu 35,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, importurile din România în Bulgaria s-au ridicat la 1,44 miliarde de euro, creşterea faţă de perioada ianuarie-noiembrie 2010 fiind de 19,6%.

Acest articol a fost publicat în Economie, International, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s