Date provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor

Potrivit datelor provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) 2011 prezentate, joi, într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), în România sunt peste şapte milioane de gospodării şi peste 8,4 de milioane de locuinţe.
Mai mult de jumătate din numărul gospodăriilor şi al persoanelor din cadrul acestora se concentrau în mediul urban. Mărimea medie a unei gospodării este mai mică în mediul urban – 2,53 persoane/gospodărie – comparativ cu cel rural – 2,83 persoane/gospodărie, potrivit RPL 2011.
În privinţa clădirilor, la recensământ a fost înregistrat un număr de 5.103.000 de clădiri în care se aflau 8.451.000 de locuinţe convenţionale.
Numărul camerelor de locuit pe o locuinţă este mai mare în judeţele Ilfov, Giurgiu, Tulcea şi Buzău – între 3,3 şi 3,0 camere/locuinţă, respectiv mai mic în judeţele Harghita – 3 camere/locuinţă – Cluj, Covasna şi municipiul Bucureşti – 2,4 camere/locuinţă.
Locuinţe cu suprafeţe medii dintre cele mai mari există în judeţele Ilfov, Timiş, Satu Mare şi Constanţa – între 65,7 şi 52,0 mp/locuinţă, iar cele mai mici suprafeţe medii au fost înregistrate în judeţele Brăila – 39,4 mp/locuinţă, Călăraşi şi Vaslui – 39,7 mp/locuinţă, Teleorman – 40,7 mp/locuinţă şi Mehedinţi – 41,0 mp/locuinţă.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s