Fără căldură în case din cauza viscolului

Meteorologii au anunţat că vom avea probleme cu gerul până vineri, iar temperaturile vor coborî până la minus 27 de grade Celsius în mai multe zone din ţară: Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde se menţine codul portocaliu. În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40 – 50 km/oră, accentuând senzaţia de frig.
Viscolul urmat de ger i-a lăsat pe zeci de mii de oameni fără căldură în case, mai multe porţiuni de drumuri naţionale au fost închise, iar şcolarii din clasele îngheţate au fost trimişi acasă.
Aproape 60.000 de persoane au rămas fără căldură marți, în Râmnicu Vâlcea, după ce mai multe ţevi s-au fisurat. Probleme au fost şi în Capitală, unde mai mulţi cetăţeni au sesizat luni că au rămas fără gaze, însă furnizorul local a precizat că nu a înregistrat probleme deosebite.
Consumul de gaze a crescut cu 20% în ultimele zile, de la o valoare medie de 57 de milioane metri cubi de gaz pe zi la 70 de milioane metri cubi pe zi.
Cursurile au fost suspendate în 26 de unităţi de învăţământ din judeţele Vrancea, Botoşani, Vaslui şi Iaşi, din cauza gerului. În alte unităţi, durata cursurilor a fost redusă pentru ca elevii să nu sufere din cauza temparturilor scăzute.
Şi minerii au de suferit din cauza frigului, cei din Rovinari anunţând că nu vor lucra timp de patru zile, începând de marți, din cauza gerului care ar putea provoca avarii sau accidente tehnice instalaţiilor unităţii.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Asigurare - reasigurare, Diverse și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s