Irak refuză să achiziționeze grâu de pe piața românească

Irakul, unul dintre cei mai mari importatori de grâu la nivel mondial, a cumpărat din străinătate anul trecut 3,7 milioane de tone de grâu. Valoarea acestor importuri se cifrează la 740 de milioane de euro.
Ministerul Comerţului de la Bagdad şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona 50.000 de tone de grâu de pe pieţele internaţionale, la licitaţie putând participa toate ţările în afară de România şi Statele Unite.
Oficialii Irakieni nu au motivat în niciun fel exluderea celor două ţări. Valoarea comenzii plasate de Bagdad se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.
Recolta de grâu a României s-a cifrat anul trecut la 7,2 milioane de tone, în creştere cu 25% faţă de cea din 2010, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Cea mai mare parte a exporturilor de grâu de pe piaţa locală sunt făcute de marile case de trading precum Cargill, Alfred C. Toepfer, Nidera sau Glencore.

 

Acest articol a fost publicat în Agricultura, Economie, International și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s