Preşedintele României se va întâlni luni cu secretarul general al NATO

Luni, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Printre subiectele ce vor fi discutate se află sistemul de apărare antirachetă, Summit-ul NATO de la Chicago, conceptul smart defense, situaţia din Afganistan şi relaţia cu NATO-Rusia.
Băsescu a punctat că România ar putea fi un contributor important la conceptul smart defence, şi anume la securitatea cibernetică, precizând că ţara noastră are „atâţia hackeri talentaţi”, care ar putea fi folosiţi în apărarea sistemelor cibernetice ale statelor NATO, fie că este vorba de sisteme civile sau militare.
El a precizat că România progresează în definitivarea aranjamentelor legale în ceea ce priveşte instalarea la Deveselu a elementelor sistemului american de apărare antirachetă.
Şeful statului a adăugat că relaţia NATO-Rusia va fi un subiect de discuţie cu Rasmussen, adăugând că el va pleca de la premisa că „este foarte bine să ai în Federaţia Rusă un partener în asigurarea securităţii regionale”.
„Nu în ultimul rând, pe agendă se află problematica legată de menţinerea porţilor deschise pentru ţările de la Sud de România, în mod deosebit pentru statele din Balcanii de Vest, dar nu mai puţin important pentru noi este şi discutarea perspectivei de avansare către Est – şi mă refer în mod expres la Georgia, din acest punct de vedere”, a completat preşedintele Băsescu.

Acest articol a fost publicat în Eveniment, International, Politic și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s