Directiva privind sancțiuni penale pentru manipularea pieței

Miniștrii prezenți la reuniunea informală a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne – secțiunea Justiție, care a avut loc vineri la Copenhaga, au luat în discuție propunerea de reformare a Regulamentului Bruxelles I și propunerea de Directiva privind instituirea unor sancțiuni penale în cazul utilizării abuzive a informațiilor privilegiate și a manipulării pieței.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că România sprijină adoptarea unei Directive privind sancțiunile penale pentru utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate și manipularea pieței.
Astfel, în ceea ce privește extinderea regulilor de competență prevăzute în Regulamentul Bruxelles I la pârâții care au domiciliul în state terțe, majoritatea statelor membre preferă păstrarea textului actual care va permite în continuare aplicarea legislației naționale în materie, cu excepția situațiilor în care este reglementată competența exclusivă și prorogarea de competențe.
În ceea ce privește propunerea de Directiva privind instituirea unor sancțiuni penale în cazul utilizării abuzive a informațiilor privilegiate și a manipulării pieței, miniștrii prezenți la reuniune au apreciat propunerea Comisiei Europene ca fiind una echilibrată, propunerea de Directivă reprezentând o măsură pentru consolidarea încrederii reciproce în Uniunea Europeană.

Acest articol a fost publicat în International și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s