Memorandumuri de înţelegere cu BEI şi BM privind acordarea de asistenţă tehnică pentru România

În vederea creşterii ratei de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a semnat, joi, memorandumuri de înţelegere cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială (BM) privind acordarea de asistenţă tehnică pentru România.
Asistenţa va fi acordată atât în actualul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene (2007-2013), cât şi în cel următor (2014-2020).
Cele două memorandumuri stabilesc cadrul general în baza căruia se vor semna acorduri de servicii între instituţiile financiare menţionate şi autorităţi publice din România implicate în gestionarea şi implementarea fondurilor structurale şi de coeziune.
Contribuţia BEI şi BM constă în punerea la dispoziţia autorităţilor române, contra cost, a expertizei tehnice proprii sau contractate, în baza acordurilor/contractelor de servicii ce se vor semna în acest sens.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie, International și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s