Noi sancţiuni împotriva Siriei

Potrivit ONU, violenţele din Siria împotriva opozanţilor regimului s-au soldat în ultimele zece luni cu peste 5.000 de morţi.
Din cauza continuării represiunii, Statele Uniunii Europene au adoptat, luni, noi sancţiuni împotriva Siriei, care vizează 22 de membri ai aparatului de securitate şi opt organizaţii suplimentare.
Decizia a fost adoptată de miniştrii europeni ai Afacerilor Externe reuniţi la Bruxelles. Numele noilor persoane şi entităţi sancţionate urmează să fie publicate, marţi, în Jurnalul oficial al UE.
Damascul a respins categoric, luni, noul plan arab pentru o soluţionare a crizei, care prevede un trasfer al puterii preşedintelui Assad către adjunctul său şi un Guvern de uniune naţională.
Ultimele sancţiuni europene, adoptate concomitent cu Statele Unite, erau din decembrie şi se refereau la interdicţia de a exporta spre Siria echipamente destinate industriei gazelor şi petrolului sau dispozitive care permit monitorizarea comunicaţiilor telefonice şi pe Internet.

Acest articol a fost publicat în International, Politic și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s