Reducerea risipei de alimente în UE

În condiţiile în care în Uniunea Europeană 79 de milioane de persoane trăiesc sub limita sărăciei, iar 16 milioane îşi primesc mâncarea de la asociaţii caritabile, Parlamentul European a adoptat joi, la Strasbourg, o rezoluţie în care solicită măsuri urgente pentru reducerea la jumătate a risipei de alimente.
Pentru a reduce drastic până în 2025 risipa de alimente, trebuie să fie lansate campanii de sensibilizare atât la nivel european, cât şi naţional, pentru a informa publicul cum să evite irosirea alimentelor. Statele membre vor trebui să introducă cursuri în unităţile de învăţământ, care să explice cum trebuie păstrate, gătite şi aruncate la gunoi alimentele şi, de asemenea, să facă schimb de experienţă în acest sens.
Pentru a promova ideea aplicării principiului durabilităţii în domeniul resurselor de hrană, PE propune ca anul 2014 să fie desemnat „An european împotriva risipei alimentelor”.
Măsurile de sprijin la nivel european, cum ar fi distribuirea de alimente populaţiei defavorizate sau programele care încurajează consumul de fructe şi lapte în şcoli, trebuie să fie adaptate astfel încât să asigure evitarea risipei, mai arată rezoluţia PE.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, International și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s