Curtea Constituțională a decis, Legea câinilor comunitari este neconstituțională

Curtea Constituțională (CC) a decis, cu majoritate de voturi, că Legea câinilor comunitari este neconstituțională. CC a judecat sesizarea referitoare la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea și completarea OUG 155/2001, care reglementează situația câinilor comunitari. În sesizare se arată că prevederile Legii de modificare și completare a OUG 155/2001 încalcă articolul 61 alineatul 2 din Constituție, deoarece forma în care a fost adoptată în 22 noiembrie de Camera Deputaților diferă fundamental de proiectul aprobat la Senat. În același timp, legea încalcă articolul 115 alineatul 4 din Constituție, deoarece aceasta este o propunere de completare și de modificare a unei OUG și nu are la bază o lege specială de abilitare, prin urmare nu este un caz excepțional care ar impune intervenția Guvernului în adoptarea unei măsuri urgente.
Pe 22 noiembrie 2011, Camera Deputaților adoptase Legea privind câinii comunitari, care prevedea că eutanasierea animalelor fără stăpân se poate realiza după ce autoritățile locale vor consulta populația prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier.
După decizia Curții Constituționale, eutanasierea rămâne posibilă numai ca urmare a unei decizii medicale.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s