351 mil. euro – o altă sumă rambursată de la UE

În luna decembrie 2011, sumele rambursate de la UE în contul plăţilor efectuate pentru proiectele cu finanţare europeană au fost de 351 mil. euro.
Aceasta reprezintă cea mai mare sumă atrasă doar într-o lună de la aderarea României la Uniunea Europeană.
Prin urmare, banii intraţi ridică rambursările de la UE de la 3,72% în noiembrie, la 5,55% în luna decembrie. Conform unor date publicate de Ministerul Afacerilor Europene, Comisia a rambursat României, în total, până la finele lui decembrie 2011, 1,066 mld. euro.
Astfel, plăţile către beneficiari (absorbţia naţională) s-au mărit de la 14,72% la 15,08%, ceea ce corespunde unei sume de 529 mil. lei.
Cele 350 mil. euro au intrat în conturile României în decembrie după ce Comisia a autorizat reluarea transmiterii de facturi către Bruxelles, operaţiune ce fusese întreruptă în vară din dorința Bucureştiului care a vrut să reverifice corectitudinea cheltuielilor pentru a nu risca anularea unor fonduri de către Comisia Europeană.

Acest articol a fost publicat în Economie, International și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s