Exploatarea minieră de la Roșia Montană

Decizia privind exploatarea minieră de la Roșia Montană ar putea fi luată la sfârșitul lunii ianuarie, spune ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
„Va trebui luată o decizie. Eu cred că, în ce mă privește, dacă nu intervin alte elemente – va trebui să am o discuție cu comisia tehnică, din care eu nu fac parte – la sfârșitul lunii ianuarie, vom putea avea un verdict. Mai aștept un răspuns și de la Ministerul Culturii… „, a adăugat Borbely.
Liderul UDMR a mai afirmat că în afară de componenta tehnică este și una politică în legatură cu acest caz, și că presiunile sunt făcute pe toate partidele politice, nu doar pe UDMR.
„Până în momentul de față, am avut discuții și în Guvern și la Președinție și am spus foarte clar: totuși, în acești doi ani s-au întâmplat mai multe decât în zece ani. Dar eu ca ministru al mediului trebuie să am o atitudine din punct de vedere al mediului și am spus foarte clar ca nu o să dau acest aviz până când nu sunt convins sută la sută că proiectul corespunde prevederilor UE și nu va dăuna mediului”, a afirmat ministrul.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s