Primul milion din vânt

Petrom, cea mai mare companie din România, a făcut în cele două luni de când a pus în funcţiune un parc eolian în comuna Dorobanţu, Dobrogea, primul milion de euro din producţia de energie. Datele Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, arată că în lunile octombrie şi noiembrie, Petrom a încasat 18.096 de certificate verzi, instrument prin care statul român a decis să sprijine investiţiile în producţia de energie regenerabilă. La un preţ de 55 de euro pe certificat, Petrom a încasat astfel aproape un milion de euro în numai două luni de zile. Petrom a început de la 1 octombrie operaţiunile comerciale în cadrul parcului eolian din Dorobanţu, Dobrogea. Parcul are o capacitate de 45 de MW şi este format din 15 turbine eoliene de câte 3 MW fiecare livrate de danezii de la Vestas. Investiţia în acest proiect a fost de 90 de milioane de euro.

Acest articol a fost publicat în Economie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Primul milion din vânt

  1. admin zice:

    Da acest lucru este bun pentru Romania , dar daca este energie regenerabila dece costurile sint identice , per kw ca la centralele conventionale , care spre exemplu au nevoie de costuri uriase de intretinere , si supervizare .
    Eu personal sint un pasionat al electronici , si cu cunostintele pe care le am , sper ca intr-o zi sa sa merg pe 0 fata de enel , inmagazinind energie apoi prin conversie sa o trimit casei mele , eoliana plus panouri , eoliana construind-o singur . Pai eu personal spun ca este un inceput bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s