Raport privind evaziunea fiscală

Valoarea bunurior sechestrate de Ministerul Public în primul semestru din acest an, în urma instrumentării cazurilor de evaziune fiscală, se ridică la peste 637 mil. lei, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
De altfel, rezultatele activităţii Ministerului Public din primele şase luni, evidenţiază o creştere a volumului de activitate, cele mai semnificative majorări ale numărului de inculpaţi trimişi în judecată s-au constatat în materie de contrabandă (326,6%), şi evaziune fiscală (68,9%).
În ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute de Codul Silvic din datele statistice aferente primului semestru al anului 2011, rezultă că au fost trimişi în judecată 743 inculpaţi.
Potrivit informării Ministerului Public, în primul semestru din 2011 s-au înregistrat 10.745 cauze privind infracţiunile prevăzute de Codul Silvic, dintre care 3.316 au fost soluţionate prin întocmirea a 547 rechizitorii, pri care au fost trimişi în judecată 743 inculpaţi, niciunul în stare de arest preventiv.
În ceea ce priveşte datele statistice privind infracţiunea de evaziune fiscală, Ministerul Public ne-a informat că s-au înregistrat 37.828 cauze, dintre care s-au soluţionat 6.849, prin 487 rechizitorii. Numărul inculpaţior trimişi în judecată s-a ridicat la 618, dintre care 26 în stare de arest preventiv.
În primul semestru din 2011, s-au înregistrat 2.415 cauze de contrabandă, dintre care au fost soluţionate 673, prin 144 de rechizitorii. Potrivit informării Parchetului General, au fost trimişi în judecată 273 de inculpaţi dintre care 64 în stare de arest preventiv.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Economie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s