Reducere a dobânzilor la depozitele în lei

Anul 2012 vine cu dobânzi mai mici, mai ales la lei.
În opinia preşedintelui Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, Banca Centrală va face unele mişcări în ceea ce priveşte dobânda de politică monetară şi, mai ales, în privinţa nivelului rezervelor minime obligatorii (RMO), care, corelate cu scăderea dobânzilor la depozite, vor conduce la scăderea dobânzilor la credite.
Gheţea a explicat că, în prezent, în ceea ce priveşte economisirea, se înregistrează o situaţie puţin diferită de cea obişnuită, şi anume că băncile mergeau „cam în aceeaşi direcţie” cu schimbarea dobânzilor la depozite.
El a subliniat că în condiţiile noului regulament de creditare a persoanelor fizice, emis de BNR, este important ca băncile să ceară dobânzi mai mici, pentru a putea să acorde, totuşi, „nişte credite cât de cât vizibile”.
Nu trebuie să ne intereseze doar dobânda la creditele pentru persoanele fizice, ci foarte importantă este dobânda la creditele pentru companii, a ţinut să atragă atenţia președintele.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s