Posibile creșteri la produsele din carne procesată

În primele luni ale anului 2012, produsele din carne procesată s-ar putea scumpi până la 10%, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), Sorin Minea.
‘Este posibil ca preţurile produselor din carne procesată să se majoreze în primele luni ale anului 2012 cu până la 10%, fiindcă agenţii agenţii economici vor încerca, în acest fel, să estompeze majorarea cheltuielilor cu procesarea din acest an. Chiar dacă preţul curentului electric şi al gazelor naturale s-a majorat simțitor pe parcursul anului 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% până acum, ceea ce înseamnă că la ora actuală  sunt în pierdere. Prin urmare, unica soluţie pentru a rămâne pe piaţă este ori scumpirea produselor procesate în primele luni ale anului 2012, ori modificarea compoziţiei acestora în sensul reducerii calităţii cărnii utilizate, pentru ca preţul final al mărfii să rămână la acelaşi nivel’, a declarat preşedintele Romalimenta.
Totuși, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, afirmă că este puţin probabilă o majorare a preţului produselor de panificaţie până în luna martie a anului 2012.
‘Până în martie 2012 nu anticipăm scumpiri ale produselor de panificaţie, iar posibilele creşteri de preţuri de anul viitor vor fi influenţate de preţul grâului, dar şi de mărirea cheltuielilor cu energia electrică şi cu gazele naturale’, a adăugat Aurel Popescu.

Acest articol a fost publicat în Economie, Protectia consumatorului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s