Primul manual de educaţie financiară pentru ciclul primar

Pentru că cele mai multe dintre lucrurile învăţate în copilărie îţi rămân aproape, Ligia Georgescu Golosoiu, şefa Serviciului Educaţie din Departamentul de Comunicare al BNR s-a gândit şi la copii,  lansând primul manual de educaţie financiară pentru copiii din ciclul primar, disciplină introdusă din acest an în programa opţională elaborată de Ministerul Educaţiei.

Cele trei volume, care cuprind ghidul învăţătorului, caietul elevului şi manualul de predare a educaţiei financiare, pentru elevi cu vârste între 8-10 ani, au fost editate cu sprijinul TransFond SA, instituţia de plată deţinută de banca centrală şi băncile comerciale.

”Este foarte important atât pentru copiii noştri, cât şi pentru dascălii lor să dispună de cunoştinţe în domeniul financiar-bancar, având în vedere că, astăzi, în literatura de specialitate nu a fost abordat acest subiect pe înţelesul celor mici”, a spus Ligia Georgescu Golosoiu, doctor in economie, expert în cadrul Băncii Naţionale a României.

Ligia Georgescu Golosoiu a publicat până în prezent mai multe cărţi de specialitate financiar-bancară adresate cu precădere studenţilor, printre care unul dintre cele mai cunoscute dicţionare de termeni financiar-bancari.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Economie, Educatie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s