Începând cu 1 ianuarie 2012 intră în vigoare modificările Codului Fiscal

Din 1 ianuarie 2012 intră în vigoare modificările stabilite prin O.G. nr. 30/2011 pentru modificarea și completarea Codului Fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
Iată care ar fi principalele modificări:
Începând cu anul fiscal 2012, se modifică termenul de depunere al declarației anuale de impozit pe profit de la 25 aprilie inclusiv la 25 martie, inclusiv. Sunt, exceptați următorii contribuabili, care nu au obligația de a declara și plăti impozitul pe profit anual până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul:
– organizațiile non profit;
– contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor și plantelor tehnice, pomicultură și viticultură.
Impozitul pe profit datorat pentru anul 2011 se declară și se plătește potrivit prevederilor Titlului II „Impozit pe profit”  aplicabile până la data de 31 decembrie 2011.
Potrivit Titlului IX 2, începând cu 1 ianuarie 2012, cota de impozit de 10% reținută la veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală, vânzarea bunurilor în regim de consignație, activități desfășurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, activități desfășurate în baza contractelor/convențiilor civile încheiate potrivit Codului Civil, activitatea de expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară, se aplică la venitul brut din care se deduc contribuțiile sociale obligatorii reținute la sursă. .

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Taxe si impozite și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s