Criză și în porturile dunărene

Traficul general de mărfuri prin porturile Dunării Maritime, de la Galaţi, Brăila şi Tulcea, a fost, luna trecută, cu 30% mai mic decât în luna noiembrie 2010.
În timp ce în 2010 s-a înregistrat o schimbare al traficului general de mărfuri în porturile menţionate, aflate sub jurisdicţia Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, în 2011 traficul s-a redus din nou. Conform purtătorului de cuvânt al APDM, Gina Mirea, în primele 11 luni ale anului 2011, traficul prin porturile Dunării Maritime a fost cu circa 1.000.000 mai mic faţă de perioada similară a lui 2010. Dacă în perioada ianuarie-noiembrie 2010 traficul de mărfuri prin porturile din Galaţi, Brăila şi Tulcea, a fost de peste 10.700.000 tone, în aceeaşi perioadă din 2011 au fost tranzitate prin cele trei porturi numai 9.700.000 tone.
Mișcarea a fost înregistrată şi în luna noiembrie, când traficul a fost de 1.000.000 tone, cu 30% mai mic decât cel înregistrat în noiembrie 2010, de peste 1.130.000 tone. Scăderea este înregistrată şi în privința numărul de nave operate în cele 3 porturi. Dacă în primele 11 luni ale lui 2010 au fost operate 5.434 de nave, în aceeaşi perioadă din 2011 au fost operate portuar 5.207 nave. Scăderea traficului general prin porturile Dunării Maritime are o  legătură cu producţia de laminate a combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, în contextul efectelor crizei asupra pieţei mondiale a oţelului. Din operarea portuară la Dunăre lipseşte transportul containerizat, aceasta fiind o cauză a reducerii înregistrate la nivel mondial.
Traficul prin porturile Dunării Maritime se sprijină în principal pe produsele metalurgice, materii prime pentru ArcelorMittal, însă şi laminate produse pe platforma Siderurgică de la Galaţi. Al doilea produs de bază este fierul vechi, care se operează în toate porturile. Al treilea produs este reprezentat de cereale. Conform specialiştilor, o cale de creştere a traficului prin porturile dunărene ar fi diversificarea mărfurilor din zona Moldovei ce tranzitează porturile dunărene, de la cherestea şi buşteni la cereale. În prezent, exportatorii preferă tranzitul prin Portul Constanţa.

Acest articol a fost publicat în Economie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s