Rezultatele testului de stres bancar european

Băncile europene au fost supuse unui test de stres. Conform rezultatelor, suma totală de care au nevoie băncile din zona euro este mai mare decât cea estimată inițial, respectiv 114,68 miliarde euro față de 106,5 miliarde euro.
Grecia are nevoie de 30 de miliarde de euro, Spania de 26,2 miliarde euro, Italia de 14,8 miliarde euro. Germania este țara care are nevoie de cei mai mulţi bani, 13,1 miliarde euro (față de estimările iniţiale de 5,2 miliarde euro).
O diferență semnificativă înregistrează și Austria, care are nevoie de 3,9 miliarde euro pentru recapitalizare, față de estimările inițiale de 2,9 miliarde euro.
Belgia este o țară cu probleme, valoarea recapitalizării fiind de 6,3 miliarde euro.
Portugalia are nevoie de 6,95 miliarde euro, în scădere de la 7,8 miliarde euro în estimări, iar Franța de 7,32 miliarde euro, tot în scădere de la 8,8 miliarde euro.
Excluzând economiile cu probleme, (Grecia, Spania și Portugalia, care însumează 63,12 miliarde euro), valoarea recapitalizării nu este foarte mare.

Acest articol a fost publicat în Economie, International și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s